úterý 8. srpna 2017

Množení lilií

Buy Avon online no more waiting for reps order quickly with ease delivery within 3-days. Lilie lze množit několika způsoby. Semeny, dělením cibulí, šupinováním nebo lodyžními cibulkami. Množení semeny není vždy zaručené.


Květy musí být opylovány, ale ne vlastním pylem, buď přirozenou cestou, tedy včelami anebo uměle.

Tobolky sbíráme těsně před tím, než zhnědnou a necháme dosušit. Je to velká výhoda, protože choroby se do semen nepřenášejí. Dělení cibulí – můžeme použít u některých druhů lilií.


Dceřiné cibule pak většinou oddělujeme při přesazování. Cibule vysazujeme do hloubky rovnající se trojnásobku průměru cibule. Před výsadbou je vhodné cibule namořit fungicidními přípravky.


Pokud ve vaší zahradě chybí a vy byste se přesto chtěli těšit z jejich zajímavě tvarovaných a vonných květů, musíte je vysadit už nyní, koncem léta.

Prosím jestli někdo má zkušenosti s množením lilií z cibule. Jakubskou lilii množíme dceřinými cibulkami. Pěstování ze semen je poměrně obtížné a zdlouhavé. Během kvetení jakubskou lilii vydatně zaléváme.


Jakmile se začnou tvořit listy, pravidelně přihnojujeme až do konce léta. Při dodržení základních zásad pěstování bychom. Při rozmnožování jednoho křížence v klon, tj. Přirozený přírůstek dělením cibulí a tvorbou drobných cibulek na podzemní části lodyhy nad hlavní cibulí je poměrně malý.


Vývin většího množství těchto. Cibule vyžadují hlubší výsadbu – obecně platí, že by měly být vysazeny do hloubky kolem dvoj (druhy tvořící kořeny pod cibulí) až trojnásobku svého průměru (druhy tvořící lodyžní kořeny nad cibulí). Konkrétně u lilií je to dělení původních cibulí, množení z dceřiných cibulek, které se vytvářejí na podzemní části lodyhy, nebo z pacibulek, které mají některé druhy v paždí listů. Dají se využít i jednotlivé šupiny. Málokdo pěstuje tyto královské květiny ze semen, ale trochu zdlouhavější proces stojí za to!


Můžeme je rozdělit i podle způsobu klíčení: hypogeicky: nejprve roste cibulka a pak nadzemní orgány, kdežto epigeicky rostou nejprve listy a pak cibulky. Přes zimu schováme do nevytápěné místnosti nebo. To je buďto hypogeické (nejprve roste cibulka a pak nadzemní orgány), nebo epigeické (nejprve rostou listy a pak cibulky).

Nejjednodušším způsobem je množení dceřinými cibulkami, oddělovanými při podzimním přesazování. V paždí listů některých lilií se objevují úžlabní cibulky také zvané bulbily. Některé druhy (např. lilii královskou), lze pěstovat i ze.


U lilií cibulkonosných a lilií tygrovaných se brzy po kvetení začínají tvořit právě v paždí listů četné mini cibulky. Velmi často už mají své vlastní kořínky a lístky. Ano, cim vice mista cibule lilii maji, tak jsou peknejsi. A ten kbelik je v pohode ty 2-lilie mensiho vzrustu tam mohou bez problemu zdarne rust. Jeste bych dodala,ze je-li puda vlhci,je potreba pod kvetinac dat hrub.


Protože cibule lilií jsou poměrně drahé a vzácné chráníme je před hlodavci košíčkem z drátěného pletiva nebo květináčem. Tak nevím, co bylo špatně, ale právě jsem jednu lilii , která vykvetla našla odspoda uschlou, vytáhla jsem ji, byla uhnízděná v písku, tak nevím, jestli to bylo přemokřením nebo čím, ale zkusila jsem ji te.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Zubní ordinace slavonice

Nabízíme profesionální služby v oblasti stomatologie, stomatochirurgie, implantologie a parodontologie. Vážení spoluobčané, rádi bychom Vá...