čtvrtek 11. května 2017

Trativod na odpad

Trativod je robený výlučne len na čistú vodu nie na mastnú. Nemôžeme tam púšťať vodu z drezu a podobne pretože sa nám trativod zanesie mastnotou. O tom trativodu nikomu nic povídat nebudeme, bezodtoková jímka se.


Problém s trativodem přes cizí pozemek posts 3. Býva navrhovaný ako riešenie na rýchle odtečenie prívalových vô ako sú napríklad prudké dažde, rýchlo roztopený sneh, ale aj na odvádzanie povrchovo znečistených vôd zo septikov.

A když neexistuje v obci kanalizace, na kterou byste se mohli napojit, nezbývá než si pomoci. Chcem sa spýtať, je možné aby v súčasnosti bol povolený trativod na splašky a odpad a bol braný ako ťarcha, ktorú musia trpieť? Kdo chce mít na chalupě podobnou pohodu, musí nejdřív vyřešit. Jde o nádrž, většinou podzemní. A je jedno, zda jde o dešťovou vodu sváděnou z okapů rodinného domu, použitá voda z pračky, kuchyně či koupelny, nebo obsah septiku na rekreační chatě.


Na zimu udělat tajně trativod obsypaný kamenivem pro dostatečnou kapacitu. Jak vyřešit na chalupě odady, pokud dosud nejsou řešeny. Dodatečné přidělání trativodu z koupelny a kuchyně posts 12.

Staví se v dostatečné vzdálenosti od budovy a pokud je to možné, po svahu pryč od budovy. Voda, která se má „ztratit“, se zavádí do štěrkové vrstvy. Nad tuto se ukládá buď.


Každý tomu hovorí trochu inak, účel je však rovnaký – odviesť čo najrýchlejšie a bezpečne prebytočnú vodu z pozemku, strechy, ČOV pri rodinnom dome na miesto, kde neprekáža – teda do skrytej podzemnej jamy a následne ju vsiaknuť do pôdy. Ako naznačuje názov trativod , účelom je rýchlo tratiť vodu tak, aby. Kanál, odpad , tvarovky, drenáž Sortiment potrubia na odvod vody - kanalizačné rúry, odpadové potrubie, tvarovky a drenáž.


Je to vykopaná diera v zemi poukladané veľké kamene a opäť zasypané. Je to robené tak, aby sa tam voda čo príde z odpadu tratila. Pokiaľ ide o rozmery, záleží na množstve vody, ktorú by mal trativod odvádzať.


Do vykopanej jamy potom umiestnime geotextíliu, ďalej v rovnomernej vrstve štrk a doplníme o piesok či znovu geotextíliu, aby sme zvýšili “výkon” trativodu. Piesok aj geotextílie totiž. Dobry den, konecne jsem nasla nejake diskuzni forum, ktere se tyka trativodu. Jak se často odvádí splašky na vesnicích? Původní koncept, sice zakázaný, ale oblíbený na vesnicích – trativod se u nás změnil tehdy na variantu kombinovanou – trativod z koupelny plus kanalizace do jímky (septiku) z WC a kuchyně.


A jak velký trativod vykopat je právě závislé na vsakovací schopnosti půdy - to tady nikdo neví. Pokud vám původní trativod ´výdrží´ vyhovoval, udělejte obdobný nebo větší. Samozřejmě spoustu lidí funguje tak, že udělá z jímky přepad a trativod do země, což je ale nelegální.

Pak můžete vyvážet tak 1-2x za roky, možná déle. Každopádně žumpu na vyvážení lze povolit, pokud napojení na kanalizace není technicky či ekonomicky možné - takto je to asi v předpisem. Než si na chatě uděláte pohodlí.


Tekutý odpad je možné odvést do trativodu nebo použít k zalévání. Predpokladam, ze na chate se travi hodne casu venku, tak pak treba udelat venku. Přinášíme vám postup, jak udělat trativod i na svém pozemku. Dejte hadici na odpad předtím, než zapnete průmyslový vysavač. Když je těsně na odpadu a větrání je zakryté, nechte druhou osobu zapnout vysavač.


To vytáhne všechny nečistoty z vodní pasti a do vysavače. Ucpávka se objevila, když procházela odpadem dolů. Snadněji se odstraní vytažením zpět, než zatlačováním dolů.


Do žádného sousedského sporu bych v situaci jako je odpad nešla, protože řešit to ve chvíli, kdy bude země zamrzlá na půl metr hluboko a vám trativod nebude odcházet, je hnus, raději bych se snažila se sousedem dohodnout, nezlobit se, protože sousedský vztahy se pak řeší hozením mrtvé kočky přes plot a začíná to i méně závažnou situací jako je vaše. Jasné, geotextíliu ti predajú v menších stavebniínách aj na metre. Ale nekupuj tú najtenšiu. Na septik i na čov musí být zpracovaná projektová dokumentace, cena asi.


Cena obvyklá v místě a čase zpracování posudku č. Darling, kanalizace jedná se o trativod , oplocení, plotová vrátka, přípojka vody DN. Jul Zákazníkov zaujíma aj cena vsakovacieho zariadenia – cena VZ závisí od hmotnosti blokov. Pre rodinný dom netreba kupovať extrémne. No Lenze do rana sa objavilo pol metra vody v jame - je pravda ze mame vysoke spodne vody -sused ma len 5m studnu a bohate mu staci. Nabízíme Vám různé nádoby na odpad : odpadkové koše, popelnice, kontejnery na tříděný, komunální i průmyslový odpad , nádoby na bio či gastro odpad , dále kompostéry ale i stojany na odpadkové pytle.


Nádoby na odpad a kontejnery jsou vyrobeny z odolného hladkého plastu, který zabraňuje uplívání nečistot a usnadňuje. Ak mate studnu, tak trativod je najlepsie riesenie. Nakoniec sa hovori, ze dazdova voda sa nema odvadzat z pozemku, ale ma sa nechat vsiaknut, samozrejme pokial ju nezachytavate na polievanie do nadrze.


Ja som riesil trativod betonovymi skruzami az na pieskove podlozie. Je to trosku drahsie riesenie, ale aspon mam 1 istotu, ze aj pri silnych.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Zubní ordinace slavonice

Nabízíme profesionální služby v oblasti stomatologie, stomatochirurgie, implantologie a parodontologie. Vážení spoluobčané, rádi bychom Vá...