pondělí 8. května 2017

Jíška do zelí

Jíška - recept na její vylepšení. Ta musí být velmi jemně nasekaná a přidává se do jíšky před jejím povařením. Připravit správně jíšku není těžké. Do zpěněné cibulky vmíchejte hladkou mouku a uzmažte světlou jíšku.


Okapané zelí vložíme do hrnce, okmínujeme, zalijeme horkou vodou, přiklopíme pokličkou a vaříme.

K poloměkkému zelí přidáme jíšku a dodusíme doměkka. Recept na moravské zelí se nám. Na hlubší pánev nebo do hrnce dáme tuk, necháme ho rozehřát, přidáme určené množství mouky a teple stále vařečkou mícháme.


Hotovu jíšku pak zaléváme studeným vývarem nebo studenou vodou a za stálého míchání či rozšlehávání provařujeme. Během provařování snižujeme. Zelí jde do normální místnosti, kde kvasí (podle bublání je poznat, že to jede).


Nezapomenout pořádně zalívat v soudku (tím myšleno obrubu soudku, která znemožňuje přísun vzduchu. Zelí jsem naposledy koštoval před týdnem (měsíce po naložení).

Křupe, je kyselé jak elektrolyt v autobaterii a už ho máme jen. Další varianty zadělávaného zelí : do jíšky můžeme nechat krátce osmažit i sladkou papriku (lžičky). Zadělávané zelí můžeme také ochutit majoránkou nebo tymiánem. Místo klobásy můžeme osmažit kvalitní špekáčky nebo párky ve střívku, případně uzené maso. Nikdy nesmažit do ztmavnutí.


Pokud chceme zadělávané zelí připravit bezmasé, vynecháme uzeninu a podávat můžeme. Jako první pomoc při přípravě jíšky slouží pravidlo: Nikdy nesmažit jíšku tak dlouho, že by úplně ztmavla! V takovém případě je totiž jíška na vyhození – díky přepálenému omastku je tak hořká, že se stává nepoživatelnou. Pokud byste ji dali do jídla, celé ho znehodnotíte! V kuchařských normách se cubulová jíška dává.


To jsem ještě neviděl dávat do kysaného zelí ocet. Neexistuje univerzální jíška ! Zjednodušeně řečeno, jíšky se připravují pražením mouky na omastku. Druhy jíšek jsou ale různé, každá se hodí pro jiný druh pokrmu.


Proto bychom si předem měli zjistit, jaký typ jíšky budeme do pokrmu potřebovat a na základě toho zvolit použitý omastek.

Dietní jíška , suchá jíška – mouka se opraží nasucho, bez tuku, případně se malé množství tuku přidá až nakonec, protože je tak snadněji stravitelná. Potřebujete k tomu pouze dvě suroviny ve správném poměru a trochu trpělivosti. Mrkněte na video v úvodu článku, kde najdete přípravu té nejlepší jíšky krok za krokem.


Zásmažka ( jíška ) pro kyselé zelí recepty, které budete milovat. Existuje mnoho druhů zahušťování, ale to jíškou patří určitě k nejznámějším a nejpoužívanějším. A to zejména pro svou nekonečnou variabilitu použití do různých pokrmů. Rozlišujeme jíšku světlou a tmavou.


A dehydrovanou, které by se ale Jan Syblík vyhnul obloukem. Jak zahustit zelí recepty, které budete milovat. Písničky pro děti 989views. Vyberte si ze stovek receptů na Jak zahustit zelí , které se vám budou snadno a rychle vařit. Užijte si objevování nových porkrmů a jídel z nejlepších Jak zahustit zelí receptů z čech i ze světa.


Mrkla jsem do kuchařky, ale všude přidávali smetanu, smažili cibulku. Dokonce někde se přidávaly i houby. Na tyto ingredience jsem neměla chuť. Když máte kousek hlávkového zelí a nevíte co s ním, uvařte si polévku. Vyndala jsem z ledničky suroviny, které by se k zelí mohly hodit.


Postupně jsem ubírala, až mi na.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Zubní ordinace slavonice

Nabízíme profesionální služby v oblasti stomatologie, stomatochirurgie, implantologie a parodontologie. Vážení spoluobčané, rádi bychom Vá...