čtvrtek 27. dubna 2017

Smaragdová deska výklad

Její (těžko srozumitelný, mystický) text tvoří filozofický základ hermetismu a měl význačný vliv na alchymii. Výklad karet, numerologie, run a další věštby. Na následujících stránkách odhalím některé z mystérií, kterých jsem se až doposud jen jemně dotknul já, nebo. Dějiny lidstva, spíš jejich výklad , je vždy prezentován spíše tou druhou. Smaragdová deska tlumočí jako ta klávesnice.


Bylo by zbytečné zabývat se.

Atlantidě, ztracené v dobách, které pohltila tma. Z aeonu na aeon jsi ty existovala v kráse, jas svítil skrze temnotu tmy. Mocný vládce, všemu pozemskému vládnoucí, Pán Země v dni Atlantském. Cituje jí téměř každá druhá kniha na toto téma a existuje množství komentářů. Její text je poměrně strohý a informačně hutný a celkově je dosti krátká, takže se opravdu hodí jako jakýsi manifest hermetismu.


Občas se její informační hodnota neprávem snižuje. Ta nepředstavuje jenom adaptaci na alchymii, tu můžete aplikovati na všechno. Apokalypsa neplatí jenom o církvi.


V mezikruží je pět stejně od sebe oddělených znaků.

A ze srdce postavy, kde je napsáno „ADAM“, proudí ve směru not láska a Světlo. Proudí pěti směry, pomyslně na pět planet, kde máme pastýře ze Světla – planeta Jantar, lebkounů, ještěrů, Plejády a. Jde prý o jakýsi záhadný a nezničitelný zelený krystal, vyrobený alchymistickou operací. Možná snad samotný kámen mudrců, jehož výroba má v textu být rovněž popsána. Výběr tohoto drahokamu není náhodný.


Kamenu zelené barvy byla po tisíciletí mnohokrát připisována magická síla, ale je to především jeho fascinující barva, která uchvátí většinu lidí. Adam Kadmon Nyní třeba ještě připojiti jistý výklad v jedné větě smaragdové desky. Hermes v ní praví: “Tak byl stvořen svět”.


Těmi slovy se dotýká smaragdová deska kabalistické tradice. To znamená, že svět byl stvořen v lidské podobě – jinými slovy, že vesmír má lidskou, podobu ohromného lidského tvaru. Autorem je Jan Kefer, Ladislav Málek. Hodnocení, recenze, zajímavosti a informace o knize. Navíc, v esoterické, okultní, magické tradici se ty nejdůležitější věci nezapisují.


Hermovi Trismegistovi, skládá se ze vět, z nichž nejčastěji je citována první: „To, co jest dole, jest jako to, co jest nahoře, a to, co jest nahoře, jest jako to, co jest dole. Deska je obecné slovo, které označuje větší plochý předmět různé velikosti, tvaru, tloušťky a účelu. Poslouchej, ó člověče, slova mé moudrosti, poslouchej hlas Thotha, Atlanťana.


Zvítězil jsem nad Zákonem časoprostoru. Poznání jsem získal o budoucnosti času. Kde momentálně je tento klenot, nikdo neví, ale máme hodně překladů tohoto textu, od hodně autorů, na mnoha místech Země.

Kolem objevení smaragdové desky po potopě světa existuje několik legend. Podle jedné ji měl objevit Alexandr Veliký v samotné hrobce Herma Trismegista, kde ji stařec svíral na prsou. Jana Kefera, kterou pronesl 25. Přednášku zaznamenal Ladislav Málek, zapisovatel přednášek U. V našem seriálu článků Vás seznámíme s různými minerály a jejich fyziologickými účinky.


Chemické sloučeniny založené na uhlíku a obsahující uhlík,. Desatero Božích přikázání. Květové esence Spirit-in-Nature. Přehled esencí SPIRIT-IN-NATURE. Hermově desce, aka Thovta, podívejme se na text dle Lasenica: “Jest pravdivé, jest jisté, jest skutečné, že to, co jest dole, jest j.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Zubní ordinace slavonice

Nabízíme profesionální služby v oblasti stomatologie, stomatochirurgie, implantologie a parodontologie. Vážení spoluobčané, rádi bychom Vá...