pátek 28. dubna 2017

Přešívání starého oblečení

Oblečení se velmi rychle onosí a rozpadne. Jenomže tento způsob oblékání není ani ekonomický, ani ekologický. Málokdo si může dovolit kupovat si co čtvrt roku nové kousky do šatníku a také tak vzniká neuvěřitelné množství odpadu a spotřebovávají se zdroje. Je to má volba ve světě, kde se dá (skoro) všechno na sebe koupit. Je to luxus, na který si dokážu udělat čas.


Je to proces, relaxace, tvoření, seberozvoj.

Vyhazujete staré oblečení a je Vám líto těch překrásných knoflíků? I když ne každý byl políben tou správnou múzou, a tak pro mnohé z nás je představa přešívání starého oblečení na nové noční můrou. V expozici najdete textilní tvorbu od oblečení až po módní doplňky i bytový textil 20. Podívejte se, jak jsem přešila staré pánské triko na slušivé dětské tričko.


Krabice polepuji pěkným balícím papírem a pouzivam na oblečení , ty velké od banánů na uskladnění bund a zimních věcí. Starý pogumovaný ubrus používám na obalení polic ve špajzu a menší díl stříhání dceři do školy do výtvarný. Pes míval pelíšek že starého šuplíku s polštářkem. Z láhve od aviváže jsem.


Vyrobte si ze starého oblečení nové.

Ustřihněte rukáv ze starého svetru nebo mikiny a nůžkami udělejte otvory pro přední tlapky. Ovšem proces, jak udělat ze starého oblečení nové , nemusí trvat dlouho. Jednotlivé DIY nápady jsme opatřili i přibližnými časy, kolik daná. Nevyhazuj staré oblečení , vylepši ho. Tohle tričko bylo Honzíkovo oblíbené.


Dokonce tak moc, že se nakonec kvůli velkému počtu děr stalo neno. Recyklace je především velmi důležitou součástí našeho úsilí o život v harmonii s přírodou. Proč si z ní ale neudělat také koníček? Recyklace starého trička na tílko - snadno a rychle Podrobný návod jak vytvořit ze starého trička šmrncovní tílko jen s minimálním šitím.


See more ideas about Nápady na šití, Hvězdičkované deky, Dívčí boty. Máte doma hromadu starého oblečení nebo ráda nakupujete v sekáčích, ale ne vždy vám všechno sedí, jak má? Nebo jen nechcete za drahé oblečení utrácet horentní sumy? Inspirujte se u této ženy, která umí ze starých a nepadnoucích modelů vykouzlit krásné šaty!


Právě letí přešívání starého oblečení. Většina dam (ale dnes už i pánů) má skříň plnou věcí, které už nenosí. Sklady second handů praskají ve švech. Popularita přešívání dosloužilých modelů roste také se vzrůstající kritikou tzv.


Nakupujeme nitě, jehly i šicí stroje.

Přešíváme, látáme a staré oblečení oživujeme. Tvoříme a upcyklujeme, tedy dáváme nový život starému oblečení. Někomu to jde, někomu ne (třeba mně).


Ve Spojených státech ho považují za osvědčený způsob, jak se zbavit nejen starého oblečení , ale i nejrůznějšího harampádí, které jste vytřídili třeba při jarním úklidu. Víkendový rituál, při kterém se otevírají dveře od garáže, nepotřebné předměty se vykládají na zahradu nebo na dvorek a utužují se sousedské vztahy, přirozeně sedne spíš vesnicím.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Zubní ordinace slavonice

Nabízíme profesionální služby v oblasti stomatologie, stomatochirurgie, implantologie a parodontologie. Vážení spoluobčané, rádi bychom Vá...