pondělí 27. února 2017

Odstranění starého nátěru louhem

Pro odstranění starého nátěru lze využít hned několik typů louhů. Které to jsou a jak na správné použití? Cest k odstraňování starých nátěrů je dnes několik. Třetí možností pak je louhování louhem sodným, je k mání v drogeriích.


Dá se sice odstranit v louhové lázni, ale to obnáší odvézt nábytek do.

Původní vrstvy barev lze odstranit mechanicky i pomocí chemických prostředků. Odstranění starého nátěru ze dřeva je poměrně pracné, ale vždy přispěje ke kvalitě a trvanlivosti nátěru nového. Staré nátěry ze dřeva odstraňujeme z několika důvodů. Každý z nich má svá pro i proti, často bývá nejlepší je zkombinovat. Starý lak můžete odstranit buď za pomoci chemických přípravků nebo mechanicky prostřednictvím horkovzdušných pistolí a brusek.


Přípravek nátěr nad povrchem změkčí natolik, že lze starý nátěr mechanicky snadno odstranit škrabkou nebo špachtlí. Po odstranění starého nátěru omyjte povrch směsí vody a běžného kuchyňského saponátu (např. JAR, nebo PUR).

K mytí postačí kuchyňská houbička, nebo kartáček na ruce. Rincon de Vicente Recommended. Barvožrout v závislosti od typu nátěru působí tak, že za kratší nebo delší čas (– 5min.) nátěr změkčí, nabobtná a tím oddělí od podkladu.


Narušený nátěr se pak jednoduše špachtlí nebo škrabkou lehce odstraní. Rychlost působení odstraňovače je závislá na teplotě a tloušťce vrstvy odstraňovaného nátěru. Z dřevěných vrat potřebuji odstranit starý lak. Horkovzdušnou pistolí se do mezer nedostanu, prý jde odstraňovat nátěry i louhem.


Vůbec s tím nemám zkušenost. Hlavně bych potřebovala poradit, jak se ten hydroxid ředí. To jsem nějak na internetu neobjevila. Ještě jsem jej nekoupila, ale asi to budou nějaké granule. Podlahu zakryjte podložkou z nehořlavého materiálu pro zachycení seškrabaných kousků starého nátěru.


Jelikož při zahřívání starého nátěru se mohou uvolňovat velice nepříjemné výpary (plyny) je výhodné používat respirátor s vložkou proti organickým výparům a pracovat v dobře větrané místnosti nebo raději venku. Zbavit nábytek starého nátěru ještě předtím, než mu dáte zbrusu nový kabátek není žádné legrace. Louhování vás zbaví nechtěných zbytků barev mnohem rychleji, má ale i svá negativa.


Zůstaňte v bezpečí a chraňte své zdraví.

Jestliže původní nátěr zachovává soudržnost, není opráskaný a popraskaný, pak stačí obvykle přetřít stávající nátěr novým. Zanedbá-li se však doporučený cyklus obnovy nátěru , pak je potřeba před novým nátěrem provést důkladné odstranění starého poškozeného nátěru. S produkty Owatrol se jednoduchým způsobem zbavíte starých nátěrů z povrchu kovu.


Použíjte přípravek Owatrol DSP nebo. Tento odstraňovač nátěrů se dodává v. Proto si na odstraňování nátěřů z oken, starého nábytku nebo trámů. Při odstraňování staré barvy z oken či dveří musíme dávat pozor na. Nejlepší způsob, jak dosáhnout čistých oken bez barvy je v první řadě. Jak na louhování nábytku 24.


Základní způsob odstranění nátěru je broušení. Zpravidla postupujeme ve třech krocích: nejdříve použijeme hrubý brusný papír (zrnitost 80), pak střední (120) a nakonec jemný o zrnitosti 180. Brousit můžeme ručně, což je poměrně namáhavé, nebo rychleji a účinněji excentrickou, případně deltovou bruskou. I po tomto odstraňování starého nátěru je nutné povrch ještě obrousit a očistit od prachu. Upozornění: Vzhledem k tomu, že jde o žíravinu, je nutné postupovat striktně podle pokynů výrobce, zachovat opatrnost a chránit si kůži, oči a sliznice.


Vždy je lepší pracovat s louhem venku, ne v interiéru. Dobře, tak letos ne, až příští rok.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Zubní ordinace slavonice

Nabízíme profesionální služby v oblasti stomatologie, stomatochirurgie, implantologie a parodontologie. Vážení spoluobčané, rádi bychom Vá...