pátek 16. prosince 2016

Pokládka osb desek na beton

Potřeboval bych poradit zda můžu použít k lepení Osb desek k betonu (podlaha) montážní pěnu co se používá k lepení iz. Nová podlaha – OSB na vrchní beton ? Pokládka palubek na OSB v podkroví 14. Na zhutnělou vrstvu Liaporu už můžeme pokládat podlahové desky všech dnes na trhu běžných typů. Návod jak nalepit dlažbu na osb desky.


RAKO SYSTEM s označením SDI.

Rekonstruuji podlahu v RD. OSB (Oriented Strand Boards) jsou desky vyrobené z velkoplošných třísek. Tento materiál zaručuje pevnost v tahu i tlaku. Dělí se zejména podle způsobu použití s ohledem na vlhkost prostředí, ve kterém mají být použity. Mimo různé tloušťky desek.


Pro minimalizaci rozměrových nároků na skladbu kročejové izolace existuje efektivní řešení za pomoci zvukověizolačního panelu SDI. Ten se při pokládce vloží přímo pod keramickou dlažbu a tato skladba poskytuje definovaný akustický útlum. Realizací tohoto postupu s využitím SDI panelu může být dlažba položená na dřevěném podkladu provedeném z parket, OSB.

OSB desky mohou být na stěny kladeny dvěma způsoby:. Desky k sobě nebudou tak dobře. Ohledně kotvení, je postup velice podrobně popsán v tomto článku. A jaké mám použít lepidlo k lepení desek k sobě. Zdravim, chcem polozit osb dosky na cisty beton.


Ještě větší pevnosti dosáhnete, když k sobě desky přilepíte. Nezapomeňte k sobě desky přilepit také v místě spojů. Když jsem se díval na materiály k lepení dlažby, píšou tam, že není vhodná pro dřevěné podklady.


První z uvedených možností, pokládka dřevěné podlahy na klasický dřevěný rošt, se hodí při rekonstrukci starších podlah. Je snadná a můžeme ji doporučit pokládat i zručným kutilům, nejlépe však za pomoci. Podlahy na sponkách, na roštu a na deskách zvládne pečlivý kutil sám. Prostor mezi latěmi a hranoly roštu může před zaklopením podlahou vyplnit tepelným izolantem.


Rošt se pokládá kolmo k směru podlahových prken. Srovná se a ukotví, aby byl dostatečně pevný. Penetrace možná pod nivelačku. Toho zedníka bych chtěl vidět.


Jsem taky zedník ,ale toto by mne nenapadlo snad ani ve snu. Stropní desky k trámům připevňují buď konvexními hřebíky nebo vruty.

OSB desek , na sponky plovoucím způsobem, nebo na beton. Na ní udělám izolaci tekutou lepenkou a pak už dlažbu. Jednou jsem už lepil na OSB a po čase se některé dlaždice uvolnily, asi minimálním průhybem,či co.


Pokud se chystáte na stavbu terasy z WPC prken, pak jste se rozhodli správně.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Zubní ordinace slavonice

Nabízíme profesionální služby v oblasti stomatologie, stomatochirurgie, implantologie a parodontologie. Vážení spoluobčané, rádi bychom Vá...