Při stavbě běžné udírny na studené uzení lze nadělat spoustu chyb. S radami starého praktika se jim ale vyhnete. Podívejte se na podrobný návod , jak postavit domácí udírnu. Domácí udírna taky nemusí být ekonomicky tak výhodná a podávat tak efektivní výkony jako zakoupený kvalitní výrobek. Můžete spotřebovat více dřeva a uzení může trvat déle.
Na druhou stranu si ji lze zhotovit podle vlastních představ a jistě budete mít z jejího používání příjemný pocit.
Pro obložení základní kostry se hodí smrková prkna a smrkové palubky. Pro někoho samozřejmost, pro někoho zbytečnost. Materiál na rošt vybírejte také. Zahradní udírna na vlastní oči Přijeďte se podívat na zahradní udírny do našich expozic, do detailu si je můžete prohlédout a zeptat se nás na další informace. Dřevěné udírna musí mít nezávislé topeniště.
Jestliže přitápíte přímo pod udící komorou, je to bezesporu špatně. Kouř je příliš horký a maso nebo jiné suroviny se neudí, ale spíše pečou. Ideální je, když jsou všechny komponenty, oddělitelné a celý komplet si tak jednoduše a rychle poskládáte dle vlastní libosti.
Vzdálenost topeniště od těla udírny. Návod jak postavit udírnu. Stavba udírny - topeniště, kouřovo udírna. Skříňová domácí udírna – návod na stavbu. Mezi nejběžnější a nejužívanější typy v tuzemských domácnostech patří udírna , která se nazývá skříňová.
Je možné postavit ji z různých materiálů, převažují ale cihly, plech a dřevo. Udírna stojí, a vy už se jistě těšíte na první vlastní maso. Než přistoupíte k vlastnímu uzení, je potřeba udírnu nechat pořádně vyschnout a přibližně jeden den ji pustit „naprázdno“. Kouř se dostane do všech spár skříně. Zjistíte tím také, zda udírna nemá nějakou technickou závadu.
Udírna navíc nemusí být na zahradě, ale může být i součástí domu, respektive krbu v jeho interiéru. Tradice udíren vlastně začala od ohniště. Jednoduše jsme přišli na to, že maso je mnohem chutnější, pokud jej nepřipravujeme přímo na ohni, ale v kouři. Zlaté české ručičky totiž dokážou postavit prakticky cokoliv, takže se dnes podíváme na stručný návod , jak si svépomocí zařídit, aby se taková udírna objevila i na vaší zahradě. Samotná udírna se skládá hned z několika částí.
Z čeho se udírna skládá? Patří mezi ně topeniště, kouřovod a udírna s komínem. V dnešní době je možné díky důmyslným technologiím udit maso průmyslově pomocí automatizovaných soustav.
Nejedná se však o novodobý vynález, lidé upravovali maso podobným způsobem již odpradávna. Hodnocení produktu: (Perfektní) recenzí. W, termostat, až 10kg masa, 16ryb Díky velikosti, poctivé izolaci a kvalitní nerezi, je naše ELEKTRICKÁ OSMDESÁTKA ideální domácí udírna pro celoroční provoz. Preto vám prinášame návod na zhotovenie domácej udiarne, kde si môžete vyúdiť akékoľvek produkty od mäsových až po syrové.
Aj keď medzi prívržencami zdravého životného štýlu sú údeniny medzi zakázanými potravinami, určite vaše domáce budú menej škodlivé, ako tie z hypermarketov, ktoré sú žiaľ dnes plné chemikálií.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.