středa 23. listopadu 2016

Lilie po odkvětu

Lilie po odkvětu stříháme až u země. Potřebují nohy v chladnu, hlavu na slunci, obrazně. Základem pro úspěšné pěstování je udržovat cibule v chladu, zatímco květy stojí na slunci. Takové podmínky zajistíme, pokud zem přikryjeme mulčí a spolu s liliemi pěstujeme nízké trvalky nebo letničky, jež cibule lilií.


Krásných květů lilie se dočkáte jen ve chvíli, kdy dopřejete rostlině přesně takové podmínky, které pro svůj růst potřebuje. Základem pro pěstování lilií je udržovat cibule v chladu, zatímco květy lilie na slunci.

Dosáhnete toho tak, že zem, ve které je lilie zasazena přikryjete mulčem. Ideální je, když při přesazování víceletých výsadeb sázíme po odkvětu přímo ze země do země. Psali tam, že se pěstujou po několika kusech v jednom květináči , pěstování doma vám vlastně urychlí růst a jejich následné kvetení, po odkvětu můžete lilie na.


Ačkoliv jsou lilie vysazovány zpravidla v záhonech, nemusíme se bát je umístit i do. Měli byste také mít na paměti, že po odkvětu se lilie již nezalévají. Před zimou opatrně vykruťte suché lodyhy z cibulí.


Kříženců lilií dnes existuje několik tisíc a jsou děleni do mnoha skupin. Pokud pěstujeme lilie v květináčích, květináče přemístíme na vhodné místo bez deště, ideální do domu na. Během vegetace (přidáváme při chemické ochraně proti škůdcům a houbovým chorobám) jsou výborná hnojiva na list jako je Vegaflor, Harmavit, Wuxal v.

Chcete-li lilie přesadit, pak „ze země do země“, nemusíte je nechávat zasychat jako jiné cibuloviny. Pokud je nádoba dost prostorná a přesazovat nechcete, postavte lilie do studena, kde nemrzne. Nemáte-li ani tuto možnost, pak cibule vyndejte ze země a po očištění je uložte do vlhkých hoblin (pilin) nebo rašeliny.


Po odkvětu ustříhnout květ co nejvýše aby zůstalo co nejvíce listů. Pak zemina obohacená kompostem nebo nějakým substrátem pro okrasné rostliny. Dobré je k liliím nastýlat dobře rozloženou listovku, nebo jiný vyzrálý kompost až. Když se přesazují po odkvětu lilie ? Lily je květina po mnoho let. Na jednom místě však nemůže být dlouhou dobu pěstována, protože rostlina roste stále více a více, její květy se zvětšují a lilie přestane kvést.


Rostlina dosahuje výšky – 1cm. Má velké množství květů, které kvetou od června do července. Odrůda je mrazuvzdorná.


Tento druh se sází mělčeji než ostatní lilie, po odkvětu se zatahuje, absolvuje vegetační klid a od října vytváří přízemní listovou růžici, která přezimuje a na. Když mi odkvete juka a lilie , kdy mám odstřihnout ty stvoly po odkvětu ? Hne jakmile květ celý odkvete. Nevím také, jestli je na podzim potřeba stonky lilií nechat uschnout, nebo je nůžkami odstřihnout, a to kde a kdy, zda hned po odkvětu.


Víceleté výsadby přesazujte po odkvětu z místa na místo. Podle druhu se lilie množí oddělováním odnoží, šupinami nebo cibulkami či pacibulkami.

Druhy lilií Existuje mnoho odrůd a kříženců lilií, proto byly rozděleny do devíti klasifikačních tříd. Květy lilií jsou buď jednobarevné, skvrnité, proužkované nebo s drobnými papilami. Nejranější druhy, jako je.


Tato lilie potřebuje sázet v srpnu na plné slunce do těžší, vápenité půdy. Half of August, the lilies have already fade so it is worth thinking about digging and dividing them. Hliza nesmí být příliš ve vodě, takže na dno se musí dát trochu drenáže - hrubší písek. In our video you will find some important tips.


Plant vaccination training - package of 10. Na zimu u citlivějších odrůd bezpodmínečně půdy na ochranu proti mrazu přikryjeme patnácticentimetrovou vrstvou suchého listí, u méně citlivých položíme vrstvu chvojí.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Zubní ordinace slavonice

Nabízíme profesionální služby v oblasti stomatologie, stomatochirurgie, implantologie a parodontologie. Vážení spoluobčané, rádi bychom Vá...